Αρχική » Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου από τους Αρκάδες του Καναδά (pics)

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου από τους Αρκάδες του Καναδά (pics)

Mε μέγα τελετάρχη τον Πρωθυπουργό του Καναδά κύριον Justin Trudeau και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος, κυρίου Τέρενς Κουίκ και πολλών άλλων επισήμων απ’ όλες τις βαθμίδες της πολιτικής και δημοτικής αρχής καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εθνικό/τοπικών συλλόγων, των σχολείων και των οργανισμών της παροικίας μας,έγινε χθες η καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Και με σύμμαχό μας τον καιρό χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών κατέκλυσαν την Jean – Talon και γι’ ακόμα μια φορά γράψαμε ιστορία !!!

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτηρίου και όλων των Ιερέων της παροικίας μας και παρόντος του Πρωθυπουργού του Καναδά και του Υφυπουργού Αποδήμου Ελληνισμού κυρίου Τερενς Κουίκ και όλων των επίσημων μεταξύ των οποίων και το Δ/Σ του συλλόγου μας.

Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τον παλμό της παρέλασης,την συγκίνηση και την υπερηφάνεια που νιώσαμε σαν απόδημοι Ελληνες.

Η τιμή που μας έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Καναδά να είναι μέγας τελετάρχης,ήταν πολύ μεγάλη, αφού απ’ ότι ξέρω δεν έχει ξαναγίνει σε καμία άλλη παρέλαση ούτε δικής μας ούτε και άλλης εθνικότητας ανά τον κόσμο !!! Κι’ όπως ήταν αναμενόμενο αυτό το γεγονός τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας εδώ στην πόλη μας!! Τηλεοπτικά κανάλια απ’ όλον τον Καναδά καθώς και από την Ελλάδα, μετέδωσαν ζωντανά την μεγαλειώδη παρέλαση των Ελλήνων του Μόντρεαλ!!

αν ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση και υπερηφάνεια η ατμόσφαιρα βλέποντας τα μικρά παιδάκια από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι και φοιτητές των πανεπιστήμιων Ελληνικής καταγωγής να περνάνε καμαρωτά από μπροστά μας με τη γαλανόλευκη στο χέρι!! Μετά από τα σχολεία μας, ακολούθησαν οι εθνικό/τοπικοί Σύλλογοι με πρωτοπόρο τον Σύλλογο των Αρκάδων κι’ έτσι η παρέλαση έληξε με απόλυτη επιτυχία.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

Μετά το τέλος της παρέλασης, όπως κάθε χρόνο, οργανώσαμε και φέτος στη λέσχη μας τη καθιερωμένη συνεστίαση με γεύμα τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο,όπου με τη συμμετοχή σας συμβάλαται στην απόλυτη επιτυχία της και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό !!
Φέτος – όπως και πέρσι – είχαμε την μέγιστη τιμή να μας επισκεφθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Καναδά για να μας απευθύνει ένα χαιρετισμό για την ημέρα,όπως κάνει κάθε χρόνο,με τη μόνη διαφορά ότι τώρα ήρθε για δεύτερη φορά σαν πρωθυπουργός !!! Όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν πολύ μεγάλη τιμή για όλους τους Αρκάδες του Μόντρεαλ !!! Αυτά φίλοι μου για τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΖΗΤΩ η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ !! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!
Για το Δ/Σ
Κώστας Καπετάνιος
Δημόσιες σχέσεις, Επικοινωνία & Ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:arcadiaportal.gr