Αρχική » «Γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

«Γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής, διοργανώνει την ακόλουθη δράση με τίτλο  «Γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο» . Πρόκειται για ένα γευστικό εργαστήρι  που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μας και έπειτα προβολή σχετικής ταινίας  με τίτλο «Ταξίδι στην Ιταλία».  Σας περιμένουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό το γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο μαζί! Κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχών! Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας !!

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10), διοργανώνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου (ώρα 18:30),  δράση με τίτλο «Γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η δράση περιλαμβάνει εργαστήρι παρασκευής ζυμαρικών για ενήλικες και προβολή σχετικής ταινίας. Η δημοσιογράφος Νατάσα Θεοχάρη αναλαμβάνει να μυήσει τους συμμετέχοντες στον γευστικό κόσμο των φρέσκων ζυμαρικών. Με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα, θα φτιάξει σπιτικά ζυμαρικά που συνοδεύονται από μια «μυστική» λαχταριστή σάλτσα με άρωμα Μεσογείου!
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Μάικλ Γουιντερμπότομ «Ταξίδι στην Ιταλία» (2014 – 105’).

Λίγα λόγια για την ταινία
Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα road trip στην Ιταλία: Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και Κάπρι.Ο  Rob και ο Steve αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των Άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που οι δυο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο.
Μαζί με τους πρωταγωνιστές γνωρίζουμε τα ξενοδοχεία που μένουν και τα εστιατόρια που επισκέπτονται, παρακολουθούμε τις κουζίνες και τους σεφ που μαγειρεύουν.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950 31630, καθημερινά εκτός Τρίτης. Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07  Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 |  www.piop.gr