Αρχική » Καιρός να βγούμε για χόρτα!

Καιρός να βγούμε για χόρτα!

Το  ταραξάκο ( taraxacum officinale η λατινική ονομασία του), το γνωστό μας αγριοράδικο είναι πολυετές χόρτο που φυτρώνει παντού στις αυλές, στους δρόμους, στα χωράφια, με πριονωτά φύλλα και κίτρινο λουλουδάκι. Το όνομά του σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές , πολύ απαραίτητο στη σημερινή ταραχώδη εποχή μας.

Πλούσιο σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, μέταλλα και βιταμίνες, άριστο τονωτικό βοηθά τον οργανισμό ενάντια στην κόπωση και τις λοιμώξεις. Καθαρίζει το αίμα, ιδανικό μέσο για αποτοξίνωση, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, του σακχάρου  την υψηλή αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος.

Είναι ένα φυσικό ίαμα χωρίς παρενέργειες και εκτός από σαλάτα φρέσκο, αποξηραίνεται με τα άνθη του και τις ρίζες του για αφέψημα όλο το χρόνο.

Είναι ένα αληθινό δώρο της φύσης, γι αυτό πάρτε τα μαχαίρια και βγείτε στις ρούγες- αυτή την εποχή υπάρχουν μπόλικα. Βρασμένα σε μπόλικο νερό- όχι παραβρασμένα για να διατηρήσουν το υπέροχο πράσινο χρώμα τους-με φέτα από την περιοχή μας και ψωμάκι ζυμωτό αποτελεί ένα πιάτο gourmet που θα λέγαμε στην  τοπολαλιά μας!  Καλοφάγωτα.

Μ.Ρ.