Αρχική » Ο Εορτασμός της 196ης Επετείου της Μάχης του Λεβιδίου (pics)

Ο Εορτασμός της 196ης Επετείου της Μάχης του Λεβιδίου (pics)

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή, με κάθε επισημότητα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 196ης επετείου της μάχης του Λεβιδίου, όπου έχασε την ζωή του αγωνιζόμενος για την ελευθερία, ο Κερτεζαίος ήρωας Αναγνώστης Στριφτόμπολας. Στις Σημερινές εκδηλώσεις παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νομού μας, o Δήμαρχος Τρίπολης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου καθώς και τα προεδρεία των τοπικών συλλόγων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου, μετά το τέλος της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την υποθηκοφύλακα Λεβιδίου κ. Παναγιώτα Ξύδη.  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων από τους επισήμους και εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων και  παρέλαση από τα σχολεία του Λεβιδίου, τον Χορευτικό Σύλλογο Λεβιδίου, τους Συλλόγους Λεβιδιωτών Αθήνας και Τριπόλεως και τον Χορευτικό Όμιλο Κέρτεζης. Τέλος πραγματοποιήθηκε απονομή στους νικητές του αγώνα Θυσίας που διεξήχθη την Παρασκευή και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με χορούς στην Πλατεία από τους μαθητές των σχολείων και τα μέλη των χορευτικών συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν την προσοχή των τοπικών ΜΜΕ τα οποία κάλυψαν λεπτομερώς τις εκδηλώσεις και έφεραν το Λεβίδι, έστω και προσωρινά, στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

Εμείς από την μεριά μας αφιερώνουμε την σημερινή μέρα, την “Γιορτή του Λεβιδίου”, σε όλους τους Λεβιδιώτες, όπου και αν βρίσκονται στο κόσμο, στους τοπικούς παράγοντες που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα του χωριού, στους τοπικούς συλλόγους και τα μέλη τους που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους και εθελοντική εργασία στις δράσεις που πραγματοποιούν και κυρίως στους μόνιμους κατοίκους του Λεβιδίου που στηρίζουν τον τόπο τους με κάθε τρόπο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις σημερινές εκδηλώσεις.