Αρχική » Λεβιδιώτισσα μαθήτρια αρίστευσε σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Λεβιδιώτισσα μαθήτρια αρίστευσε σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Η  Ιωάννα Ξύδη μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου Λεβιδίου επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ημερίδα Εuroscola 2017  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο της Γαλλίας στις 30/11/2017.

Η νεαρή  Λεβιδιώτισσα αρίστευσε στον Ευρωπαϊκό σχολικό διαγωνισμό με θέμα : “Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.  Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πως αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας;” , καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην Αρκαδία και την έβδομη θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα Euroscola προσφέρει την δυνατότητα σε νέους της Ευρώπης να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλάξουν απόψεις και εμπειρίες πάνω σε κοινά προβλήματα. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και παίρνουν την μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Πολλά συγχαρητήρια στην Ιωάννα και την οικογένεια της και της ευχόμαστε με την ίδια επιτυχία να εκπροσωπήσει το τόπο της και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.